Naomi De Craeye, gezin van 6, gezin van zes, groot gezin, veel kinderen, blog post, lorimariette
AAN HET WOORD

Aan het woord: Naomi de Craeye

Zootje ongeregeld

Enkele weken geleden stuurde ik Naomi een berichtje om te vragen of ik haar wat vragen mocht sturen voor een blogpost ‘als gezin van 6’. Niettegenstaande dat het al even geleden is dat ze de antwoorden neerpende, blijven de antwoorden jammer genoeg heel actueel. Vooral dan als het gaat over het ziek zijn, opvang zoeken en alles draaiende houden… Aan het woord: Naomi De Craeye, mama van vier.

Wilde je altijd al mama zijn? Is het moederschap iets wat je van kinds af aan in je zag?

Eigenlijk had ik inderdaad altijd wel de ambitie om mama te worden. Ik kon het me moeilijk voorstellen dat je oud wordt zonder kinderen om je heen.

Heb je altijd het idee gehad dat je een groot gezin wilde? Of merkte je gaandeweg dat je ‘gewoon’ veel liefde te geven hebt?

Dat verlangen groeide eigenlijk per kind. Ik ben meer van het ‘we zien wel hoe het loopt’-type. Na Marie werden we heel erg moeilijk terug zwanger en na verschillende miskramen werd de hoop op een tweede kindje stilletjesaan opgeborgen. Et voilà, toen was er Anna! Jef en Fons kwamen vlotter dan verwacht, maar waren beiden ook gewenste zwangerschappen. Laat ons stellen dat we, na de weg naar Anna, niet meer durfden hopen en verlangen, maar wel dankbaar zijn dat de jongens zo vlot kwamen!

Hoe krijg je het geregeld; vier kids, een job, een blog en een partner? Waarin zitten de valkuilen of wat zijn je grootste struggles?

Wel, het is met vallen en opstaan. Soms loopt alles op wieltjes, maar een andere keer loopt alles dan weer spaak. Vooral de laatste weken (met zieke kids) kan ik plannen zoveel ik wil, maar moet ik alsnog last minute steeds herplannen en -organiseren.

Ik wil sowieso 4/5 blijven werken, gewoon omdat ik naast mama-zijn me ook nuttig wil maken op een ander vlak. Maar de combinatie gezin/job/blog/relatie is soms pittig. De blog is voor mij wel een hobby en een beetje me-time.

Naomi De Craeye, gezin van 6, gezin van zes, groot gezin, veel kinderen, blog post, lorimariette

Krijg je soms opmerkingen? Hoe reageer je daarop?

Eigenlijk amper. Ik vermoed dat sommigen een uitgesproken mening hebben, maar ze niet zo vaak delen. Wel krijg ik de vaak de vraag hoe alles combineerbaar is en hoe ik dat vol kan houden. Dan geef ik ook het eerlijke antwoord dat het de ene dag allemaal net iets vlotter verloopt dan de andere.

Wat als er eentje ziek is? Moet je een groot opvangnetwerk hebben als je vier kinderen hebt?

Dan is het pure chaos! Een groot opvangnetwerk zou handig zijn, maar anno 2019 werken grootouders vaak zelf nog en is dat dus ook geen optie. Mits puzzelen, oppas ziek kindjes en vooral veel geduld en een superflexibele werkgever, proberen we dus alles op te vangen…

Misschien de meest nieuwsgierige vraag. Blijft het bij vier kids?

Jaaa! Althans, normaal gezien wel. Best al pittig nu en als we effectief dit aantal uren willen blijven werken is ons gezin meer dan druk genoeg!

Alleen al voor jullie hoop ik dat het snel lente wordt zodat de meeste ziektekiemen het land uit zijn, Naomi!

Nog meer lezen van Naomi?
www.hashtagmomlife.be
facebook & instagram

foto’s door Carina Kaba

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *