ikeahack, DIY, learning tower, keukenhulpje, peuters, stoel keuken peuter
How to

Keukenhulpje voor peuters

‘Mamaaaaaa, mamaaaa, maaaaaama’ – Last van een jengelende peuter aan je been terwijl je aan het koken bent in de avondspits? Laat hem/haar gewoon meedoen/helpen met jou! Een stoel is niet superveilig en enkele maanden geleden zag ik een DIY ikeahack met twee krukjes om een soort van ‘learning tower’ te maken.

Extra voordelen? Ik merk dat Ellie van veel meer dingen wilt proeven als ik ze aan het klaarmaken ben, dan als ze ze gewoon voorgeschoteld krijgt op haar bord.

ikeahack, DIY, learning tower, keukenhulpje, peuters, stoel keuken peuter

Benodigdheden
– ODDVAR kruk (deze)
– BEKVÄM kruk (deze)
– boormachine
– 4 extra vijzen
– basic spuitbus met witte verf

Hoe?

– Zet het BEKVÄM krukje volledig in elkaar.

– Doe hetzelfde voor het ODDVAR krukje, maar wacht met het bovenste plankje en één zijplankje (heb je niet meer nodig). De kant waar er een zijplankje ontbreekt, wordt de achterkant van het keukenhulpje.

– Monteer het bovenplankje nu onderaan de kruk (vastvijzen in het verlengde van de poten zodat de vijzen niet uitsteken).

– Bevestig nu het bovenste krukje aan het BEKVÄM krukje (uiteraard staan de ‘opstapjes’ naar de achterkant gericht voor stabiliteit, zodat ze niet achteruit kunnen vallen); door vier vijzen in het bovenste plankje te boren, opnieuw in het verlengde van de poten van de onderste kruk.

– Ga naar buiten en spuit een eerste witte laag. Laat een dag drogen en spuit daarna een tweede witte laag (let op voor alle onzichtbare hoekjes en kantjes).

ikeahack, DIY, learning tower, keukenhulpje, peuters, stoel keuken peuter

Tip
Is je peuter nog niet zo mobiel of standvastig? Zorg dan dat het grote ‘gat’ aan de achterkant van de stoel nog even afgesloten is door er bijvoorbeeld een sjaal langs te knopen. Later neem je die weg zodat je peuter zelf op het keukenhulpje kan klimmen om te helpen.

Met medewerking van Michiel en m’n schoonpapa.

Ken je nog ikeahacks? Deel ze gerust hieronder!

2 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *