Bevallen How to Kinderkamer

Welkom Bas Desmet

GEBOORTEKAARTJES

Bij Ellie waren we vrij zeker dat we letterpress wilden, iets wat we nog niet vaak gezien hadden. Uniek, ambachtelijk en een extra touch door edge painting (kleur aan de zijkant) toe te voegen. Na wat opzoekingswerk bleek dat er in Brugge en omgeving niet zo veel keuze is, maar Frederik van Karte Letterpress heeft ons ontwerp perfect vertaald naar een magnifiek geboortekaartje voor Ellie.

Het stond vast dat we voor Bas dezelfde ambachtelijke manier van papierverwerking (heel wat keuze qua papierdikte en -structuur trouwens) wilden. Sinds Ellies geboorte heb ik (naast een passie voor stationery en papier) een voorliefde voor typografie (en handlettering) ontdekt. Ik kreeg toevallig van een vriendin enkele foto’s doorgestuurd en daar heb ik in InDesign mijn eigen ding van gemaakt. Opnieuw wilden we met maar 1 kleuraccent werken, in dit geval blauw. Niet voor het stereotiepe aspect dat het bij een jongetje hoort, wel omdat het al jarenlang mijn favoriete kleur is, weerspiegeld in 75% van mijn kledingkast. 😉

Bas Desmet, letterpress geboortekaartje, birth card letterpress, minimal birth card, blue

Opnieuw heeft Frederik van Karte Letterpress prachtig werk geleverd. Letterpress werkt volgens het ambachtelijke principe van reliëf in katoenpapier. Op die manier worden tekst en beeld voelbaar en creëer je een extra beleving en authenticiteit van het geboortekaartje. Door een metalen drukplaat specifiek te ontwerpen voor elke zijde van het kaartje kan de verwerkingstijd van de kaartjes iets langer duren dan bij een digitale drukker, maar dat is het meer dan waard.

Deze keer wilde ik echter nòg iets extra toevoegen door het kaartje op voorhand te laten drukken en nadien met een stempel de datum toe te voegen. Gewicht en lengte hoeven er voor mij niet per se op te staan, gezond is voldoende!

DOOPSUIKER

Donkerblauw is sinds de lagere school (verbazingwekkend dat een uniform dragen me geen trauma heeft opgeleverd) mijn favoriete kleur, net zoals je hierboven kunt lezen. Om de doopsuikers en het geboortekaartje te laten samensmelten, hielden we het ook basic wit/blauw voor de doopsuikers. Drie varianten gevuld met doopsuikers, stoffen zakjes met het logo op, kraft doosjes met de naam op en doorzichtige lucifer doosjes. Alles vond ik online op verschillende webshops en dankzij een vriendin kon ik ze personaliseren.

Bas Desmet, doopsuikers, minimal doopsuikers, pegdolls personalised, birth cookies,

Een bevriende collega die in bijberoep patissière is, Gateaux Rosette, maakte de BAS-koekjes voor als er bezoek komt en de lolly’s zijn voor alle kindjes. Het letterboard komt uit mijn eigen webshop, Paperie. Een extra finishing touch in ons interieur maakte de liefste Noémi uit Valencia, een gedepersonaliseerd portret van ons gezin.

Wat vinden jullie? Geslaagd?

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *