DIY How to

Maand-, week- en seizoenskaarten

Uiteraard groeit deze blog mee met mijn eigen kindjes. Drie jaar geleden maakte ik pictogrammen voor de dagen van de week, echt gericht op jonge peuters en kleuters. Ondertussen groeien en bloeien Bas en Ellie in hun ontwikkeling waardoor er deze ‘dagen van de week’-kaarten een update mochten krijgen. Tegelijkertijd maakte ik ook maandkaarten en seizoenskaarten om onze waldorf/montessori seizoenstafel volledig vorm te geven.

Om jullie blij te maken, zet ik hieronder de download van de kaarten die ik maakte. Gebruik ze naar hartelust, ik vraag alleen om hiervoor in ruil eens een foto te posten met de kaarten in gebruik of om mijn profiel eens in de kijker te zetten in je story op Instagram. 🙂

maandkaarten (januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, decemberalle maanden verzameld)

seizoenskaarten (lente, zomer, herfst, winter, alle seizoenen verzameld)

dagkaarten (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondagalle dagen verzameld)

Om kinderen nog beter te ondersteunen, maakte ik ook een draaischijf waarop visueel de dagen van de week gezien en aangeduid kunnen worden, net als ‘gisteren, eergisteren, morgen, overmorgen’ zodat automatiseren hopelijk beter lukt.

Ik maakte eenzelfde draaischijf voor de maanden en seizoenen, daarop noteerde ik wel nog met een stiftje hoeveel dagen er in ‘die’ maand zijn als extraatje.

Je moet zelf nog wat knippen, plakken en lamineren, maar het loont!

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *