LIJSTJES Moederschap Opvoeden & ontwikkelen

10 dingen waarvan ik een tweede keer minder wakker lig. Been there, done that?

Waarin ben ik lakser bij mijn tweede?

1. Temperatuur meten
Vermoedelijk kreeg Ellie na elke pamperwissel een rectale check-up tijdens de eerste weken. Bij Bas kan ik op een hand tellen hoe vaak ik zijn temperatuur gemeten heb afgelopen drie maanden.

2. Gemakkelijk-aan-te-trekken kruippakjes kopen
Ik durfde nauwelijks Ellie haar armpjes aan te raken om haar in kruippakjes te hijsen, bang om een schouder uit de kom te trekken. Bas droeg nu veel sneller een broekje en t-shirtje overdag, gedaan met precisie en fragiele aantrektechnieken.

3. Sneller toegeven aan primaire kleuren
Ook deze keer heb ik het geprobeerd. EERST houten speelgoed. Bas speelt dan wel nog niet met speelgoed, ik heb toch al toegegeven. Rood, blauw, oranje, groen, you know it, we have it.

4. Baby’s huilen nu eenmaal
Bij Ellie was ik altijd heel erg op mijn hoede waarom ze aan het wenen was. Ondertussen snap ik dat baby’s nu eenmal huilen en dat hen geborgenheid geven, soms meer dan genoeg is.

5. Minder foto’s
Sorry Bas, ik heb dan wel een betere camera op mijn iPhone dan 2 jaar geleden, je zal toch minder foto’s hebben dan je grote zus.

6. Eten komt in orde
Dat het voedingspatroon van Michiel en ik ooit wel opnieuw in orde komt, daar ben ik zeker van na een tweede kind. Zolang de kinderen maar gegeten hebben, kan het niet kwaad dat wij pas eten om 21u?

7. Springen? Ok dan!
Er zijn heel wat groeisprongen, mentaal en fysiek, maar bij een tweede keer heb ik meer het gevoel van: we zien wel, dat volg ik niet op de voet en ik laat het allemaal wat meer op me afkomen.

8. Alle boeken links laten liggen
Heel wat boeken leende ik na de eerste zwangerschap en eerste levensjaar van Ellie uit aan vrienden. Interessant hoor dit, en oooh, deze moet je ook lezen. Hoe denk ik er nu over? Laat ons zeggen dat ik pas door had dat hij al 6 weken was omdat hij lachte ‘ah juist, dat is aan de leeftijd van 6 weken’ cfr. ‘ooooh, wanneer zal ze nu eindelijk lachen’ bij Ellie.

9. Living on the edge met voorraad pampers
Ah, ze kunnen wel die van elkaar dragen zeker als het echt nodig zou zijn?

10. Te laat komen
1 kind + 1 kind + partner + voor iedereen vanalles meenemen = muilezels bij vertrek. Iedereen snapt toch dat het gepermitteerd is om te laat te komen met twee jonge kinderen?

Al moet ik jullie ook wel teleurstellen. Bepaalde dingen veranderen nooit. Ik blijf even onzeker als er zich plots een verandering voordoet, je blijft ’s nachts ‘waken’, gaat nog evenveel kijken of ‘ie wel nog ademt en als je zoals mij veel dingen vergeet van de eerste keer, dan kan je er niet minder wakker van liggen.

Wat denken jullie? Wat ontbreekt er nog in het rijtje?

Foto door Maxine Stevens

1 Comment

  1. Hoeveelheid badjes 😂. De temperatuur van de flesjes melk. Uitkomen van flesjes en tutjes. Ritme, bij de eerste maakte ik me zorgen dat ze geen ritme had. Dat werd precies verwacht. Bij de tweede kon me dat gestolen worden. Ze sliep wanneer ze sliep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *