Moederschap

#momsunited

Ongeveer 7 maanden geleden vroeg ik via IG of er nog mama’s waren die een kindje verwachtten in februari. Niet veel later werd FB-groep #februaribaby geboren. Eerst werden alle zwangerschapsfases en -kwaaltjes besproken, nu gaat het vooral over de baby’s zelf en hoe we ons ontplooien als mama. Het is ongelofelijk leuk om met mama’s (af) te spreken die een kindje hebben in dezelfde levensfase, als back-up en morele steun voor elkaar. Om te zien dat we er allemaal geraken, elk op onze manier, jongens & meisjes, borst- & kunstvoeding, wegwerp- & wasbare luiers, buggy’s & draagzakken, fopspenen & duimen, huilen & lachen.

En daar stopte het niet… Na vijf jaar een redelijk bereik te hebben op IG ging mijn licht eindelijk aan. Wat als ik nu mijn bereik eens gebruik om mama’s te verenigen? Twee dagen geleden maakte ik 10 mamagroepen aan: van maart tot december 2019. Om mama’s te verenigen. Ik modereer, maar op de achtergrond. Ik heb zelfs een Word-Document met enkele topics, voor als er weinig input komt van de groep zelf, maar wanneer ik wel voel dat ze toenadering willen zoeken tot elkaar.

En daar stopte het nog niet… Ik kreeg berichtjes van mama’s met ‘hindernissen’ op hun pad: hobbelig parcours richting zwanger worden, pre- en/of postnatale depressies, sterrenkindjes en regenboogbaby’s. Ook die groepen zijn ondertussen gevormd en liggen aan de basis van wat hopelijk uitgroeit tot vriendschappen, steunende mama’s om troost, liefde, warmte en vooral herkenbaarheid te vinden, in gelijk welk topic. WANT POTVERDORIE, MOMS UNITED.

Ik voel dat er nog ongelofelijk veel nood/drang is aan het delen van je verhaal, van elke mama, want mama ben je vanaf het eerste zaadje van de kinderwens. Hier stopt het niet. Ik ga verder, sowieso. Hier krijg ik zoveel energie van, om mama’s samen te brengen met elkaar.

Geïnteresseerd in een groep? Hieronder lijst ik ze nog even allemaal op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *