OP STAP Reizen met kinderen

Babyvoeding op het vliegtuig

Fervente dagtrippers en enthousiaste reizigers, dat etiket wordt wel ’s vaker op ons geplakt. Hoe we dat aanpakken, in de luchthaven of het vliegtuig met babyvoeding? Een gemiddelde (2 à 5 uur vliegen) vlucht; dit nemen we mee!

  • 2 doseerdozen (met ongeveer 3/4 vakjes), gevuld met melkpoeder (om zéker te zijn, en da’s geen overbodige luxe merkte ik, na een vertraging van meer dan 5u afgelopen zomer)
  • 3 papflesjes; voordien gevuld met eigen water
  • 1 extra fles water
babyvoeding, vliegtuig, douane, baby water, poeder, melk, reizen, vliegtuig

Je hoeft geen schrik te hebben om water mee te nemen, ook al is er de ‘no liquids larger than 100 ml’-regel. Dat telt niet voor babyvoeding. In hoogst uitzonderlijke gevallen laten ze je gewoon ’s drinken van de vloeistof om er zeker van te zijn (dus vul je flesjes misschien net iets voller dan de afgemeten hoeveelheid), maar meestal kijken ze even naar je kleine spruit en laten ze je dan met een grote glimlach passeren.

Wat nog? Zowel, groentepap als fruitpap als extra fruitzakjes als tussendoortjes. Too much? Dat vind ik niet, je weet immers nooit dat je ergens vast komt te zitten, dan heb je toch sowieso eten voor je kleine zoon/dochter.

Heb je nog tips voor op de luchthaven of op het vliegtuig?

Lori ©

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *