porto, kids, citytrip
OP STAP Reizen met kinderen

Family citytrip – Lissabon

Maak je geen illusies. Citytrippen met kinderen is ongelofelijk fijn, maar nog steeds uitputtend. Eigenlijk moet je ervan uitgaan dat je de dagdagelijkse moeilijkheden meeneemt naar een andere plek, alles blijft hetzelfde, enkel de setting verandert. En toch is dit onze favoriete manier om tijd te spenderen met de kindjes. Meer dan in het dagelijkse leven krijg je tijd om hen te leren kennen, als onder een loep. Er zijn geen dagelijkse beslommeringen of huishoudelijke taken die in het oog springen op je to-do list en er is marge. Of althans, zo voelen wij het aan…

Het is wél heel waardevol om een fijne uitvalsbasis te hebben om je citytrip vorm te geven. Als je met twee op reis vertrekt, kan je daar misschien wat minder aandacht aan geven ‘omdat je toch vooral in de stad leeft’, maar met kindjes kan je daar niet zozeer op vertrouwen. Er kan een dag zijn dat ze zich niet goed voelen, volledig uitgeput zijn of zelfs ziek beginnen te worden, maar vaak ga je ook niet zo lang op pad met kinderen dan als het met volwassenen zou zijn. Dan is het des te fijner dat je een leuke plek hebt als basis.

In Lissabon was Baixa House ons magnifiek nestje gedurende vijf dagen. Zelden sliep ik op een heerlijkere plek. Baixa House heeft werkelijk alles: het ligt heel centraal, heeft tal van baby- / peutervoorzieningen (bedjes, kinderstoelen), prachtige interieurinrichting, eigen keukentje, authenticiteit én ook service, want elke ochtend krijg je ontbijt in je eigen appartement, alsook is er een dagelijkse huishoud check-up. Anabel is dé perfecte gastvrouw; die je ruimte geeft en toch ook altijd ter beschikking is, voor praktische dingen, maar ook om de beste adresjes door te spelen. Ik wind er geen doekjes om: Baixa House is écht de beste plek om te logeren in Lissabon. We verbleven trouwens in Ajuda 3B.

Onze tips voor een tripje Lissabon met kindjes

  • Bezoek de bezienswaardigheden die ietsje verder uit het centrum liggen en neem de tram. Stap eerst af bij Pastéis de Belém om een voorraadje pasteis te kopen en wandel verder naar Padrão dos Descobrimentos. Daarna ben je ook meteen bij Torre de Belém. In het terugkeren met de tram kan je een vroege avondlijke hap eten bij Coyo Taco (Cais do Sodré), leuk en lekker voor ouders en kinderen!
  • Er zijn verschillende manieren om Lissabon eens vanop het water te bezichtigen, sterk overpriced meestal als je het mij vraagt. Je kan ook het gewone openbare transport nemen naar de overkant, vanaf Cais do Sodré en de overzetboot nemen richting Cacilhas. Dat kost ongeveer 1 à 2 euro per ritje en in tien minuutjes sta je aan de overkant. Aan de overkant kan je langs de kust lopen richting Ponto Final om daar een hapje te eten. Onderweg vind je wat vervallen kraakpanden (waarvan eentje met een heerlijk museum met brol-vondsten, de bewoners leven daarvan, dus koop eens iets). Aan Ponto Final kan je even het strand op trouwens om met je voeten het water van de Taag te voelen.
  • Tip voor avond-eten met kindjes: Time Out Market & Bairro do Avillez
  • Tip voor ontbijt: Dear Breakfast (Alfama)
  • Regendag: Océanario de Lisboa!
  • To do. Feira da Ladra, ofte dievenmarkt is elke dinsdag en zaterdag te ontdekken. Tram 28E stopt er! Er zijn hele toffe spulletjes te vinden, oude winkeltjes en vooral ook een gezellige wijk om rond te dwalen.
  • Neem tram 28 dwars doorheen het historische centrum van de stad. Je kan op verschillende plekjes uitstappen om de omgeving te bewonderen. Iets anders: Ascensor da Bica is een oude tram die je van boven naar beneden (en omgekeerd) brengt op een van de steilste stukken van Lissabon (vooral ook heel erg foto-waardig).
  • Een van de mooiste uitzichten over Porto vind je vanaf Portas Do Sol Terrace. Je kan er stoppen met de oude tram 28 en het is heel fijn om daar even iets te drinken, enkele foto’s te maken en dan vervolgens langs de kleine weggetjes doorheen de wijk Alfama.


Laat het zeker eens weten als je een van de tips kon gebruiken! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *