Reizen met kinderen

Center Parcs De Vossemeren

Nostalgie
Een van de mooiste herinneringen die ik heb uit mijn kindertijd, is er eentje die te maken heeft met Center Parcs. Het was winter, ik zat in het derde leerjaar (denk ik) en plots stonden zowel mama als papa aan de schoolpoort met een verrassing: vertrekken richting Center Parcs. Magisch hoe je als kind daar zo reikhalzend naar uitkijkt alsof je naar de andere kant van de wereld reist. We zullen maar even achterwege laten dat het er ijskoud was en dat ik tijdens het wachten aan de receptie van Center Parcs Les Ardennes, het zo fijn vond om de bevroren fontein even met m’n moon boots te trotseren, wat helaas een ijskoude broek en verzopen moon boots tot gevolg had. Nadien gingen we nog meermaals naar andere parken, ook in Nederland.

Onze exotische wanderlust ging wat liggen door het krijgen van kindjes, want ver reizen met hen is wel fijn, eigenlijk hebben zij (en wij) geen zotte bestemmingen nodig om gewoon even bij elkaar te zijn. Zo gingen we naar Center Parcs Het Heijderbos als nieuw gezin van vier toen Bas twee maanden oud was. Omdat we het daar toen zo fijn vonden dat je vanalles dichtbij kan beleven en elk park eigenlijk een mini-wereldje op zichzelf is, gingen we midden september naar Center Parcs De Vossemeren. Ik was er nog nooit geweest, Michiel in z’n kindertijd wel!

Wat is er te doen op het domein?
De Vossemeren is bij uitstek dé plaats voor natuurliefhebbers en watersportfanaten. In het park liggen twee grote meren, maar het park grenst aan heel wat bossen en heidevelden.

Om vlot door het park onze weg te vinden, huurden we fietsen die we het ganse weekend konden gebruiken. Héel handig om naar het zwembad te gaan of om na een activiteit eventjes zuurstof te tanken.

Op vrijdag pikten we die dan op, verkenden we met diezelfde fiets het park, stopten even aan het strand van het meer en zorgden voor een lekker aperitiefmoment op ons terrasje.

Hét hoogtepunt van het weekend voor Ellie hadden we op zaterdagmorgen gepland en gereserveerd, zwemmen in Aqua Mundo. Met vier glijbanen, een wildwaterbaan en uitgebreid peuterbad hebben we hier alle vier ongelofelijk veel plezier gehad. Ellie ging mee in élke glijbaan, dat zegt genoeg zeker. Een gemeenschappelijk dutje deed ons allen deugd, want het volgende hoogtepunt stond op het programma, een ritje op de pony en een bezoekje aan de kinderboerderij. ‘dat daar nu net een speeltuin naast lag, kwam toch wel goed uit voor Ellie zeker? 😉

Daarna hebben we de indoorwereld Discovery Bay ontdekt, waarvoor we trouwens volgende keer gewoon reservekledij zullen meenemen en eindigden we met – insert nieuw hoogtepunt voor Ellie – eten in een ‘restaurantje’. Er zijn enkele themarestaurants en we twijfelden voor pizza van Nonna’s, maar kozen dan toch voor het Grand Café omdat we dan op het terras konden zitten en Ellie in de buitenspeeltuin zich kon uitleven terwijl Bas naar bumba aan het kijken was en wij een aperitief bestelden.

Op zondag herhaalden we nog eens het Aqua Mundo-bezoek, belegden we wat sandwiches en keerden we in de namiddag terug naar huis. We verbleven trouwens in een VIP cottage en konden zo enkele keren genieten van de sauna die met de badkamer verbonden was. 🙂

PS: Center Parcs doet er oprecht alles aan om het verblijf zo Covid-19 veilig mogelijk te maken. Er zijn verschillende time slots waarin je kan reserveren en na elke ‘groep’ wordt alles dan ook gedesinfecteerd. Wij konden zowel telkens zwemmen als we wilden, als was er niet té veel volk in die tijdspanne.

Deze blog post is tot stand gekomen in samenwerking met Center Parcs, maar zoals je in mijn inleiding kon lezen, sowieso grote fan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *