kerstmis, christmas, interieur, adventskalender, fabelab, winterwonderland, lorimariette, aftelkalender
Interieur

✰ winter ✰ wonderland

Elk seizoen heeft wat unieke, maar ondanks het feit dat ik in de zomer geboren ben, zijn extreem warme temperaturen écht niet m’n ding. Koude daarentegen… De dagen worden korter en het is sneller gezellig in de zetel. Geen discussies over Sinterklaas en de kerstboom in ons appartement. Na twee jaar wanhopig een kerstboom rechthouden dankzij Claire, onze Britse korthaar, beslisten we dat er voorlopig geen kerstboom in het interieur komt. Wat dan opnieuw de gelegenheid laat om ’t hier op subtiele manieren winters en christmas proof te maken.

Op instagram (@lorimariette) vind je onder de hashtag #winterwonderlandlorimariette alle foto’s van het interieur van voorgaande jaren. Hoe het er dit jaar uit ziet? Ik neem je graag even mee aan de hand van enkele foto’s.

kerstmis, christmas, interieur, pegdolls, kerststal, nativity scene, DIY matchbox, christmas matchbox

Sinds Michiel en ik samenwonen, ben ik op zoek naar een leuke kerststal. Iets unieks, niet cliché, oubollig of wat iedereen in huis heeft. Toevallig vond ik Miss Camomila via instagram en haar leuke items op Etsy. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dit een samenwerking is, maar diezelfde eerlijkheid zegt ook dat ik dit kerststalletje sowieso zou gekocht hebben!

Daarnaast maakte ik ook een DIY christmas matchbox voor mezelf om in het interieur als decoratie te gebruiken. Hoe je die maakt? Dat lees je hier.

kerstmis, christmas, interieur, pegdolls, kerststal, nativity scene, DIY matchbox, christmas matchbox

Ellie is christmas ready met haar leuke outfit van tape à l’oeil (samenwerking, maar wel compleet verliefd op haar jurk met tutu en fake fur).  De aftel-/adventskalender is van het merk Fabelab ‘in the snow’ en kocht ik vorig jaar. Prijzig, maar met als doel jaar na jaar te gebruiken. Dit jaar zitten er snoepjes en Schleich diertjes in. Als je de zakjes binnenstebuiten keert, creëer je een winters paradijs met vosjes, ijsberen, bergen en sterren. Leuk voor hun fantasie! De houten bomen zijn handgemaakt en -geschilderd en kocht ik via een Russische webshop MySoulmatePlace. Kleinere christmas & winter items zijn van leuke shops als Kabine, Sostrene Grene, Hema en Flying Tiger.

kerstmis, christmas, interieur, pegdolls, kerststal, nativity scene, DIY matchbox, christmas matchbox, outfit meisje

De allerleukste kerstsokken (die sowieso nog gevuld worden met lekkers) heb ik laten maken bij Julie, met een even leuke shop via Etsy! Ook voor het vierde gezinslid is er eentje gemaakt, al blijft die veilig opgeborgen tot volgende kerst. 😉

Hebben jullie de kerst- en winterversiering al opgehangen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *