eetkamer scandinavisch, NUD, opsmuk, escape store, zuiver, schoolstoel
Interieur

Eindelijk een nieuwe eetkamer

De laatste kamer binnenshuis staat op punt. De tuin dat wordt nog een verhaal apart, zijnde voor november, als de fruitbomen geplant kunnen worden. Ik neem jullie graag mee naar de eetkamer. Ook hier heeft de vorige zwarte schouw ondertussen een oudroze kleurtje gekregen heeft.

Na 6 ellenlange jaren, toch wat betreft eettafel, is het eindelijk enigszins verantwoord om onze -toen- prijzige glazen tafel te vervangen. Geloof me, Michiel en ik konden niet wennen aan die tafel omdat het blad zo koud is. Daarnaast zijn wij echt geen tafellaken-types en zo hebben we ons dus jaren geërgerd aan de eettafel. WELCOME table of my dreams. Opsmuk maakte een tafel die een stuk langer is, 2.5 meter, dus minstens een extra zitje aan elke kant. Denk een schuin wit onderstel daarbij et voila, onze mega gezellige eettafel, wachtend op vele gezellige mensen!

Ook onze vorige fake Eames-stoelen zijn riedebie (mijn klein zusje adopteert ze voor in haar studio) en dus is er nu ruimte voor nog enkele extra stoelen van Zuiver, mijn favoriete schoolstoel. Had al eentje aan mijn bureau staan en nu komen deze kleurtjes extra tot hun recht. Gekocht bij de immer sympathieke en joviale Joëlle van Escape Store (in Blankenberge, maar ook online).

En dan hebben Michiel en ik even onze tanden gebeten op de verlichting. Ons huis heeft een zalig hoog plafond, maar wat hang je daar dan? In de zitruimte hangt een leuke rotan hanglamp, maar er moet toch voldoende licht zijn als je zit te eten ’s avonds bijvoorbeeld. Mijn oog viel op NUD, een Scandinavisch bedrijf waarbij je echt alles kan samenstellen zoals je het zelf wilt. Je zal ze wel herkennen doordat zij de originele bedenkers zijn van de verschillende gloeilampen met allerlei varianten in vorm van koperdraad. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een ceiling cup met 5 uitgangen, met daarbij 3 witte koorden, 1 kaki (zoals de kasten in de zitruimte) en 1 oudroze (zoals de schouw) met vijf verschillende gloeilampen in een kurken lampenhouder. Ik hoef je niet te zeggen zeker dat we méga tevreden zijn met het eindresultaat. 😉

Alle handige links even op een rijtje 
– Opsmuk: eettafel:
https://www.opsmuk.be/opsmuk-tafel.html
– Escape Store: stoelen:
https://escapestore.be/products/set-of-4-back-to-school-chairs?_pos=12&_sid=b2cb36b4f&_ss=r
– NUD: verlichting:
ceiling cup (
https://nudcollection.com/collection/addon/ceiling-cups/ceiling-cup-white-5-holes/)
koorden pale dogwood & seaspray (
https://nudcollection.com/category/cord/)
lamp houder (
https://nudcollection.com/collection/lampholder/cork-sand/)
lampen (
https://nudcollection.com/category/light-bulbs/)

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *