toy rotation, speelgoed roteren, kleuters
Interieur Kinderkamer THUIS

Speelgoed in huis

Fancy woord hé? Toy rotation… Eufemisme voor het roteren van speelgoed in huis. 😉

Af en toe krijg ik via instagram een privé-berichtje om te vragen hoe we hier thuis het speelgoed organiseren. Eerst en vooral, ‘ik doe maar wat’. Wonen en spelen op een appartement (lees je hier) zorgde er al voor dat we creatief moesten omspringen met het speelgoed-idee en de beschikbare ruimte. Net nadat we de compromis tekenden van het huidige huis, ging ik aan de slag in mijn bullet journal om uit te denken wat ik waar wilde plaatsen om mee te spelen. Elke speelgoed-plek heeft zijn eigen functie in huis en dat maakt het ook meer bijzonder voor hen om mee te spelen.

Zo staat Ellies schooltje en alle Maileg muisjes en toebehoren in haar kamer op een ingemaakte bureautafel zodat ze kan spelen als ze wilt, wanneer ze vroeger wakker zou zijn dan anders (win-win voor ons trouwens). Bij Bas vind je dan standaard ofwel een grote stoffen zak met Duplo-blokken of alle benodigdheden en settings voor de Schleich-dieren, dit wordt afgewisseld met een plekje in de woonkamer. Daarnaast staat er een deel speelgoed in zijn kamer opgeslagen in de good old ikea opbergers (wel per soort: dieren, hout, batterijen, varia).

In onze eigen slaapkamer staat een vintage reiskoffer (op de kop getikt van vriendin Noémie Wolfs) waarin al hun verkleedkledij zit. Als ze in het weekend ’s morgens geen tv meer willen kijken, maar wij willen ons graag nog even nestelen in bed, dan stellen we die voor. Pret gegarandeerd als er een peuter verkleed als prinses met strik en clownsbril door de kamer huppelt.

Alles wat betreft poppen, winkeltje, keukentje en knutselen heeft een eigen plekje gevonden in de woonkamer – keuken – leefruimte. Het ene al wat meer verdoken dan het andere.

In de woonkamer staat standaard ofwel de zak met Duplo-blokken ofwel alle benodigdheden om met Schleich-dieren en settings (boerderij en zoo) te spelen. Die afwisseling zorgt al voor een eerste toy rotation en dan is er nog de rotan kast waarin heel minimalistisch enkele items uitgestald liggen. Minimalistisch omdat ze zo zelf overzicht kunnen houden, zo kunnen ze zien wat er ligt (in een speelgoedkoffer bijvoorbeeld zie je niet wat er onderaan ligt). Als je meer wilt weten over toy rotation, kun je deze blogpost lezen!

toy rotation, speelgoed roteren, kleuters

2 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *